Over jou

Je bent hier gekomen omdat je best wel nieuwsgierig naar ons bent, weet dat je altijd welkom bent om in Eindhoven een kopje koffie te komen drinken en ons persoonlijk te leren kennen.

 

Wie zijn wij

Wij zijn een parketgroothandel die ons naast de parketteur ook op de meubelmaker en de woninginrichter richten. Eigenlijk zijn wij er voor iedereen die op een professionele manier hout bewerken.

 

Wat doen wij

Ben je best tevreden over je huidige leveranciers en toch op zoek naar een partner die net iets beter is? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Want wij willen graag jouw leven makkelijker maken. Dat doen we op verschillende manieren. Het begint met een groot assortiment, zodat je niet voor alles een andere leverancier nodig hebt, maar gewoon makkelijk naar 1 adres kan. Maar ook weer niet te groot, we vinden het wel belangrijk dat we producten verkopen die net iets beter zijn dan de andere producten in de markt. Maar we verkopen niet alleen spullen, we voegen ook echt waarde toe! Zo kunnen we je vloeren voor je af werken.  We kunnen onze vloeren en bijproducten meteen bij je klant bezorgen ipv eerst bij jou. Ben je op zoek naar een aanheling of een raar product? Stop daarmee, wij zoeken het voor jou! Met ons netwerk en kennis van de markt hebben we het zó voor je gevonden en tegen een eerlijke prijs.  En vinden we het niet, dan maken we het voor je. Ook hebben we regelmatig nieuwe machines en handigheidjes in het assortiment die je werk sneller, leuker en makkelijker maken.

 

Wat beloven wij

Misschien heb je in de jaren negentig weleens vijf mensen in het parketblad zien staan met hun hand in de lucht? Deze mensen gaven je de ‘vijf van de Eik’ (mocht je nog een oud parketblad hebben, ohoh wat waren we jong toen!) En die geven we je nog steeds;

  1. Wij delen onze kennis met jou
  2. We zijn iedere dag open. Nou ja, iedere dag, op zondag alleen de website
  3. Wij helpen je met plezier
  4. Wij willen graag je magazijn zijn
  5. Wij zijn ook betrokken na je aankoop

 

Hoe lang doen we dit al?

In 2018 bestaan we 86 jaar en daar zijn we trots op. Inmiddels is de derde generatie aan het roer en merk je aan alles dat we nog een echt familiebedrijf zijn. Onze focus ligt op de lange termijn, zeker sinds 2013 toen de volgende generatie vorm begon te krijgen! Maar je merkt het ook aan alle mensen die hier werken en samen ook een soort familie vormen. Met gedeelde normen en waarden en een gedeelde geschiedenis.

Wie is ermee begonnen?

Henk Kant is in de jaren 30 begonnen met het maken van eiken meubels en buitenspeelgoed, in de jaren 90 heeft zijn zoon Jan Kant de overstap naar parket gemaakt omdat hij merkte dat daar een markt lag voor een flexibel bedrijf dat ook zelf iets kan maken. Enerzijds had je de fabrieken die niet blij werden van een plintje hier of een metertje daar en anderzijds had je de groothandelaren die alleen maar ‘dozen wilden schuiven’ hierdoor vonden steeds meer parketzaken uit de regio de weg naar ons en zo zijn we eigenlijk langzaam de parket kant opgeduwd. Door jullie dus!