Krijg je een klant in de winkel die persé een visgraat wil en in een appartementencomplex woont waarbij de VVE een 10 dB certificaat vereist heb je een probleem. Of zoals dat tegenwoordig heet, een uitdaging. Want natuurlijk wil je deze klant helpen. Maar vast verlijmen mag vaak niet (daar heb ik al wat over geschreven) en zwevend leggen is geen optie. Dan blijft er alleen een tussenvorm over waarbij je vast verlijmd op een zwevende ondervloer. Nadeel hiervan is dat je totale vloer dikte 4 cm wordt. En als er tevens sprake is van vloerverwarming (zeg maar altijd dus) kom je ver boven de maximale warmteweerstand waarde (0.32 ipv 0.15) uit. Dus de klant overtuigen van een mooie stroken vloer dan maar?!

Dat hoeft niet meer. Meister, bekend van de ontwikkeling van een lange laminaatplank, heeft een mooie visgraat lamel geïntroduceerd. De maat is met 14.2 cm breed en 71 cm lang modern en groot te noemen. Leverbaar in 12 gekleurde eiken, van een onbehandelde look tot een zwaar geborstelde diep gerookte afwerking. Een ruime keuze dus voor hen die graag een visgraat willen.

Deze lamel is 13mm dik (toplaag 2.5 mm) en kan zwevend geplaatst worden. In combinatie met heatfoilis dit 10 dB getest en heeft het een warmteweerstand waarde van 0.13 waardoor het uitermate geschikt is voor toepassing in appartementen en/of plaatsing op vloerverwarming.

Door de klikverbinding krijg je een strakke en stevige bevestiging die een volledig vlak resultaat geeft. Daarnaast krijgt de vloer door die klikverbinding minder kans om te werken en heb je bij normale klimaatwisselingen dus geen krimp. Neemt niet weg dat je ook bij het product altijd een luchtbevochtiger dient aan te raden, lees daarover meer in mijn blog over luchtvochtigheid)

Overigens hoeft de klant zich niet af te laten schrikken door een toplaag van 2.5 mm want door de HDF-kern is de Meister PS 500 een maathoudend en vormvast product. Bovendien draagt het (relatieve) hoge eigen gewicht bij aan de verminderen van geluidsoverlast in de ruimte. Met 35 jaar garantie een FSC-certificering en het blauwe engel logo is het met recht een duurzame oplossing te noemen voor diverse toepassingen.

Vanaf nu kunt u een klant die persé een visgraat wil en in een appartementencomplex woont dus helpen ongeacht wat de VVE voorschrijft!